Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Mikään ei ole sattumaa

Posted by admin at 20.30 aika 16.3.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Vietin äskettäin muutamia päiviä Kööpenhaminassa. Matkan aikana tarkkailin tietoisesti eteentulevia ihmisiä ja tapahtumia. Mielessäni on viime aikoina ollut seuraavanlaisia ajatuksia: “Jokainen kohtaamani ihminen on tärkeä. Kaikki mitä tapahtuu kuuluukin tapahtua. Jokaisella tapahtumalla on merkitys. Mikään ei ole sattumaa.”

Kuinka antoisa ja avartava matkasta tulikaan! Juttelin hetken viereisessä kahvilapöydässä istuvan tanskalaismiehen kanssa ja yhtäkkiä hän tuntuikin todella merkitykselliseltä. Hotellin vastaanotossa istui persoonallisesti englantia ääntävä nainen. Kuinka hyvältä ja tärkeältä tuntuikaan saada häneen hyvä kontakti. Junassa vilkutin pienelle noin vuoden ikäiselle, tuttisuiselle pojalle ja hän vilkutti takaisin. Jatkoimme tätä useamman minuutin ajan ja nauroimme yhdessä.

Parhaita kokemuksia olivat kävelyretket vailla määränpäätä. Kulkemalla ilman karttaa tai google mapsia ja eksymällä ns. turistialueen ulkopuolelle onnistuimme löytämään uskomattoman ihania paikkoja.

Entisestään vahvistui ajatus siitä, että jokaisella meille tapahtuvalla asialla on suurempi merkitys kuin välttämättä sitä heti ymmärrämmekään. Elämä on kuin ennalta määritelty seikkailu, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja jossa mikään ei ole sattumaa.

Olen jälkikäteen miettinyt, olisinko elämäni eri kohdissa voinut toimia jotenkin toisin. Ja kuitenkin ajattelen niin, että olen kulloisessakin elämänvaiheessa toiminut sillä tavalla kuin olen tuolloin kyennyt. Eli parhaalla mahdollisella tavalla.