Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Kun ajat autoa, aja autoa...

Pienet muutokset päivässä tuovat lisää rauhallisuutta arkeen ja huomaamme kuinka tietoisesti toimintaa hidastamalla käytössämme oleva aika vaikuttaa lisääntyvän.


NLP Aloittelijoille -verkkokurssi

Ota selvää mitä on NLP, miten sen tekniikoita hyödyntämällä voit parantaa elämäsi eri osa-alueita, kuinka voit tulla paremmaksi vuorovaikuttajaksi ja kuinka voit hallita omaa mielentilaa sen avulla...


Tavoitteen 5 pilaria

Kun on mallitettu tavoitteensa saavuttaneita henkilöitä on löydetty viisi tekijää, jotka ovat oleellisia tavoitteiden saavuttamisessa.

Tavoitteet ovat tapojen sivutuote

Posted by admin at 18.35 aika 22.1.2017

Jaa:


Pertti Vihonen, suunnittelija, NLP Practitioner, neway.fi


Sain joululahjaksi Tim Ferrissin uusimman kirjan Tools of Titans. Kirja on sananmukaisesti “heavy” (painaa tosi paljon) ja “diippii settii”. Sen 674 sivua sisältää Ferrissin radioshown vieraiden haastatteluja, vinkkejä ja rutiineja. Tim Ferrisin vieraina ovat olleet mm. Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Seth Godin ja Rick Rubin. Itselleni yksi kirjan parhaista anneista on ollut se, että olen voinut avata sen juuri siitä kohdasta, joka juuri kyseisenä päivänä on tuntunut oikealta.

Kirjassa on kappale, jonka otsikko on: ”Losers have goals. Winners have systems.” Se perustuu Scott Adamsin vierailuun Tim Ferrissin radio showssa. Adams on yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä ja kirjailija, joka tunnetaan erityisesti Dilbert-sarjakuvan luojana. Sarjakuvaa julkaistaan 19 eri kielellä yli 2000:ssa sanomalehdessa ja 57:ssä eri maassa.

Scott Adamsin mielestä tärkeintä on kehittää itseään ja osaamistaan järjestelmällisesti. Aina ei tarvitse täsmällisesti tietää minne polku johtaa ja mitä tulee vastaan, voi vain odottaa ja luottaa, että jotain mahdollisesti ilmaantuu. Ennemmin tai myöhemmin eteemme alkaa tulla meille sillä hetkellä oikeita asioita ja mahdollisuuksia, joiden olemassaolosta emme aiemmin edes tienneet.

Scott Adamsin oma tarina on oiva esimerkki tästä. Adams kertoo, että alkaessaan bloggaamaan hänen silloinen tyttöystävänsä ja nykyinen vaimonsa kysyi häneltä usein, mikä hänen tavoitteensa siinä puuhassa oli. Kirjoittaminen vei runsaasti aikaa ja rahaa ei tullut juuri mistään. Huonolla menestyksellä Adams yritti selittää, että bloggaaminen on juttu, josta hän nautti ja josta hän halusi oppia lisää. Mitään tiettyä tavoitetta sen suhteen hänellä ei kuitenkaan ollut.

Adamsia ajoi sisäinen palo tulla loistavaksi kirjoittajaksi. Hän kokeili eri kirjoitustyylejä ja analysoi tarkasti mikä niistä puhutteli erilaisia yleisöjä.

Jossain vaiheessa Wall Street Journal kiinnostui Adamsin blogista ja pyysi häntä kirjoittamaan julkaisuunsa, Adams oli valmis haasteeseen. Harjoittelunsa ansiosta hänen oli helppo valita lehden lukijoita kiinnostava kirjoitustyyli ja niinpä hänen kirjoituksensa menestyi. Nyt myös kustantajat kiinnostuivat Scott Adamsista ja pian hän oli julkaissut myös yhdysvalloissa bestselleriksi nousseen kirjan ”How to Fail at Almost Everything and Still Win Big: Kind of the Story of My Life”.

”Ole mielummin tavanalainen kuin kurinalainen.” -Jari Sarasvuo

Jari Sarasvuo käsitteli tätä sivuavaa aihetta Yle Puheen ohjelmassa jaksossa "Imperiumeista tärkein on se, jolla hallitset itseäsi." Sarasvuon mukaan ihmiset usein tavoittelevat henkilökohtaista tason nostoa muokkaamalla tavoitteitaan tai tapojaan. Näistä vaihtoehdoista hän neuvoo laittamaan kaikki panokset tapoihin, sillä tavoitteet ovat tapojen sivutuote.

”Jos haluaa uutta elämäänsä, tapojen avulla saa enemmän vähemmällä ja piristäviä yllätyksiä, ei pelkästään tavoitteisiin liittyviä antikliimakseja tai pettymyksiä. Tapojen avulla ihminen saa mahdollisuuden löytää kaiken muuttavaa myötätuntoa itseään kohtaan”, Sarasvuo toteaa.