Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Kun ajat autoa, aja autoa...

Pienet muutokset päivässä tuovat lisää rauhallisuutta arkeen ja huomaamme kuinka tietoisesti toimintaa hidastamalla käytössämme oleva aika vaikuttaa lisääntyvän.

Google-pioneerin kolme tietoisen läsnäolon harjoitusta

Posted by admin at 19.15 aika 29.1.2017

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach


Chade-Meng Tan (“Meng") työskenteli Googlella ensin insinöörinä, sen jälkeen tittelillä Head of Personal Growth.

Mengin työhön Googlella kuului mm. pitää mindfulness-kursseja, joiden tarkoituksena oli auttaa työntekijöitä pääsemaan eroon stressistä ja negatiivisuudesta sekä löytämään sisäisen rauhansa. Tällä hetkellä Meng on kirjailija ja hän luennoi ympäri maailmaa. Seuraavassa muutama meditaatioharjoitus häneltä tähän viikkoon:

1. Huomaa asian olevan ohi

Tässä harjoituksessa keskitytään havaitsemaan jonkin kokemuksen tai asian olevan ohitse. Tarkkaille vaikkapa hengitystäsi. Kun hengität ulos, on kyseinen hengitys ohi. Kokiessasi mitä tahansa tunnetta (ilo, viha, suru, onnellisuus, ärtymys jne) huomaa hetki, jolloin tunne on poissa. Tulet havaitsemaan kuinka tunteet ja ajatukset tulevat ja menevät. Niihin ei kannata jäädä kiinni. Ne ovat vain ajatuksia.

2. Myötätunto muita kohtaan

Ollessasi muiden ihmisten joukossa valitse sattumanvaraisesti kaksi ympärilläsi olevaa henkilöä. Ajattele heitä vuoronperään ja sano hiljaa mielessäsi “Toivon tuon ihmisen olevan onnellinen.” Voit tehdä tätä salaista leikkiäsi mihin aikaan päivästä tahansa ja juuri niin monta kertaa kuin haluat. Mikäli et päivän mittaan tapaa ihmisiä, voit antaa mieleesi tulla eri henkilöitä ja toivoa heidän elämäänsä onnellisuutta. Tulet huomaamaan, kuinka onnellisuus sinussa itsessäsi lisääntyy.

3. Kolmen minuutin myötätuntomeditaatio

Istu sinulle sopivassa asennossa. Hengitä syvää palleahengitystä. Voit pitää silmiä auki tai kiinni. Ajattele henkilöä, jota kohtaan voit helposti tuntea myötätuntoa ja rakkautta. Toivo hänelle onnea ja iloa. Anna tuon tunteen täyttää sinut ihan kokonaan. Tyhjennä mielesi.

Ajattele kahta muuta henkilöä samalla tavalla. Onni ja ilo elämässäsi alkaa lisääntyä.


Lähde: Tools of Titans, Tim Ferriss / Three tips from a Google pioneer