Sitähän se kaikki on…

Posted by admin at 19.50 aika 6.2.2018

Jaa:


Anu Vihonen, NLP Trainer & Coach, Social Panorama Consultant
Ikuinen NLP-opiskelija ja Ihmettelijä


Sitahan se kaikki on

Yhtenä päivänä kaikki toimii, työt sujuvat helposti ja ihmiset ovat sinulle ystävällisiä. Toisena päivänä kahvi kaatuu läppärille, ystäväsi ovat hylänneet sinut ja huomaat ärtyväsi aivan pienimmistäkin asioista.

Onko tuttua? Itselleni ainakin on. Tunteet ohjaavat elämäämme. 

Rakkaus itseä ja muita kohtaan on aidoin ja alkuperäisin tunteemme. Mikäli yhteys itseen katkeaa, katkeaa myös yhteys muihin. Tällöin rakkaus häviää ja tilalle pääsevät negatiiviset tunteet. 

Negatiivisten tunteiden takana on pelko ja nuo tunteet ovat mielemme luomaa harhaa siitä, kuinka asioiden pitäisi olla. Jos olemme kiukkuisia töiden määrälle, olemme itseasiassa kiukkuisia itsellemme. Jos haluamme kostaa jollekulle, kostammekin itsellemme. Mikäli mitätöimme muita, heijastamme ulospäin itseinhoamme. 

Jollain mielenkiintoisella tavalla saamme kuitenkin aina lähettyvillemme juuri ne asiat ja ihmiset, joiden kanssa meillä on mahdollisuus oppia lisää siitä, kuinka muuttaa pelon tunteet takaisin rakkaudeksi. 

Marianne Williamson kirjoittaa kirjassaan “A Return to Love – Reflections on the Principles of a Course in Miracles” meillä olevan suhteissamme kolme erilaista oppimistasoa. Tasot ovat

1. Satunnaiset kohtaamiset vaikkapa kaupassa, kirjastossa tai hississäNäissä kohtaamisissa hiomme arkipäivän vuorovaikutustaitojamme. Kuvittele, että kohtaat kaupassa kiukkuisen asiakaspalvelijan. Kannattaa miettiä reagoidako samalla mitalla vai jollain toisella tavalla.


2. Suhde, jossa kaksi ihmistä ovat melko pitkään tekemisissä keskenään ja sen jälkeen lähtevät omille teilleenOn tullut aika päättää ja aloittaa jotain uutta. Oliko suhde sitten turha? Ei suinkaan, sillä useimmiten molemmat oppivat suhteesta ja kasvoivat sen myötä.


3. Elämänmittainen suhde oppimiseenTässä suhteessa opettajia ovat ne asiat tai ihmiset, jotka jatkuvasti tuovat esiin haavamme ja pelkomme. Miksi meidän on käytävä läpi tällaisia kokemuksia? Sisäinen rauha ja yhteys omaan itseen alkaa vahvistua vasta silloin, kun pelon, vihan tai kaunan tilalle tuleekin rakkaus anteeksiantoineen. 


Elämä tuo eteemme erilaisia yllättäviä ihmisiä, asioita ja tapahtumia niin kauan, kun tarvitsemme harjoitusta. Aika nerokasta, sanoisin. 

Rakastavan yhteyden ylläpitäminen itseen liittyy vahvasti myös tulevaisuuden työelämätaitoihin. Luovuus, itsensäjohtaminen, muutosmyönteisyys ja hyvät vuorovaikutustaidot tulevat olemaan entistä tärkeämmässä roolissa. Kun yksilöt voivat hyvin, voi koko yhteisö hyvin. Sitähän se kaikki on – rakkautta, rakkautta vaan.
 


Seuraavat NEWAYn Helsingin ydinkeskustassa pidettävät NLP-koulutukset:

NLP Practitioner 26.5. – 9.9.2018 (Huom! Kevään ennakkohinta voimassa 26.3.2018 asti.)
NLP Master Practitioner 28.9.2018 – 3.3.2019 
NLP Pre-Trainer 2.9., 6. - 7.10., 3. - 4.11.2018
NLP Trainer 7.12.2018 – 29.9.2019
NLP Trainer Update 17. – 18.3.2018 
Kohtaamisen voima –sosiaalipanoraamakurssi 28. – 29.4.2018


Verkkovalmennukset, aloita milloin tahansa!
Sytytä tiimisi!
NLP Aloittelijoille